TRAGEDIJA U OSIJEKU

Autom pregazio ženu pod čudnim okolnostima

26.06.2009 u 12:43

Bionic
Reading

Pod još uvijek neutvrđenim okolnostima u četvrtak sat prije ponoći u prometnoj nesreći u osječkoj Strossmayerovoj ulici smrtno je stradala pješakinja Anica Špiljak (49) iz Belišća

OSIJEK - Na nju je naletjelo osobno vozilo Peugeot 206 za čijim je upravljačem sjedio 30-godišnjak iz Ladimirevaca koji se kretao iz pravca središta grada prema zapadnom izlazu Višnjevcu, piše Jutarnji list.

Prema iskazima nekih očevidaca nesretna se žena kretala po unutarnjoj kolničkoj traci zgrčena i u sagnutom položaju tako da je vozač nije niti primijetio u trenutku udara. To potvrđuje i činjenica da vozač nije niti pokušao kočiti a nakon udara u ženu tijelo je palo ispod vozila koje ga je još vuklo i 30-tak metara do zaustavljanja. Nesreća se dogodila u neposrednoj blizini kafića Gemini u kojemu je u to vrijeme bilo desetak gostiju.

'Netko je povikao da žena hoda po sredini ceste. Vidjeli smo kroz staklo lokala ženu kako pokušava zaustaviti vozilo no po njezinim pokretima dalo se zaključiti kako s njom nešto nije u redu. Držala se za trbuh, pognuta je teturala', kazao je jedan od gostiju lokala navodeći da je netko potom upozorio policiju ali je bilo kasno jer je na ženu upravo u tome trenutku naletjelo vozilo.

On dodaje kako su neki vozači koji su se kretali prema centru grada zaustavili vozila i upitali ženu što joj je no da je ona nastavila hodati po kolniku sve dok na nju nije naletjelo vozilo iz suprotnog pravca.

Očevici tvrde da je mladić bio vidno uznemiren kada je izašao iz automobila krenuvši pješice prema mjestu gdje se dogodila nesreća. Nesretna je žena međutim s višestrukim smrtonosnim ozljedama bila ispod njegova vozila a njezin je identitet utvrđen na temelju osobne iskaznice koju je kod nje pronašla policija.

Istražni sudac osječkog Županijskog suda Ante Kvesić naložio je obdukciju tijela nakon čega bi trebalo biti jasnije zbog čega se nesretna žena kretala po kolniku. Policija je odmah obavila i alkotest vozača koji je pokazao da mladić nije bio pod uticajem alkohola.