ZAMEO IH SNIJEG

Autobusi iz Dalmacije kasne u Zagreb i po tri sata

03.02.2012 u 14:07

Bionic
Reading

Snijeg i led što su okovali Dalmaciju izazvali su pravi kaos u autobusnom prijevozu. Tako svi autobusi koji s juga Hrvatske putuju prema Zagrebu dolaze na zagrebački kolodvor sa zakašnjenjem od 30 do 180 minuta

'Problem nije samo u dolascima iz Dalmacije, nego i u putovanju prema njoj, jer je velik broj prijevoznika, zbog otežanih uvjeta na cestama, odlučio ostaviti autobuse na parkiralištu. Tako su danas bile otkazane linije prema Splitu, Dubrovniku, Drnišu, Imotskom, Pagu, Rabu, Zadru, Šibeniku, Lošinju i Veloj Luci.

Međutim, kako na iste destinacije voze različiti prijevoznici, pozivamo sve putnike koji danas planiraju putovati da se dodatno informiraju jer ima i onih koji voze', kazali su u Odnosima s javnošću zagrebačkog Autobusnog kolodvora.

Na području Splitsko-dalmatinske županije u prijepodnevnim satima angažirano je 40 ralica na uklanjanju snijega koji je noćas napadao, a pada i dalje, izvijestio je voditelj Stožera za zaštitu u Županijskim cestama Splitsko-dalmatinske županije Petar Vuletić.

'Najgore je stanje na području Imotskog, gdje jak vjetar povremeno stvara nanose snijega i do dva metra visine, a problem je to što zapuhivanje vjetra stvara nove nanose snijega odmah nakon što ralica prođe i ukloni prethodne nanose', rekao je Vuletić za Hinu.

Po njegovim riječima, glavne prometnice na području te županije su ipak prohodne, ali uz obaveznu upotrebu zimske opreme. I na prometnicama na otocima Braču, Šolti, Hvaru i Visu, gdje također pada snijeg, posipa se sol.