PONOVO U KAMPANJI

'Autanje' Marka Rakara: Radim za Ivu Josipovića

04.11.2014 u 16:13

Bionic
Reading

Marko Rakar, bloger i poduzetnik objavio je danas kako od danas službeno radi u kampanji Ive Josipovića, nakon što su ga kontaktirali novinari Novosti, pripremajući priču o njegovim poslovima s državom. Podsjetimo, tportal je prije nekoliko tjedana objavio kako Rakar, unatoč poreznom dugu, radi za Ured predsjednika i nekoliko Ministarstava.

'Iz puno razloga odlučio sam prije skoro već desetak godina aktivno se baviti politikom; to ne radim kao kandidat jer me to ne zanima, nego pokušavam biti podrška onima čije stavove dijelim. Vrlo jednostavno i sažeto, radim samo za one za koje mogu glasati. Dakle, moje opredjeljenje za kandidata nije čisto profesionalno (kada radim u svojoj domovini), u igri su i neki dodatni kriteriji – s kojima se opet, možete ili ne morate složiti.

Dakle, od sada pa do dana izbora, lijepo molim da prilikom čitanja svega onoga što napišem ili kažem uzmete u obzir da radim u kampanji Ive Josipovića', napisao je Rakar na blogu.

Prije nekoliko tjedana tportal.hr objavio je priču kako Rakar, unatoč poreznom dugu, radi za Ured predsjednika i nekoliko Ministarstava. Najveći posao odradio je za ministarstvo koje vodi Mirando Mrsić, bivši direktor Josipovićeve izborne kampanje; s njegova računa primio je 421.000 kuna.

Rakar je, podsjetimo, 2010. trebao postati zamjenik predstojnika Ureda predsjednika Ive Josipovića, ali nije jer ga je šef države eliminirao kad je doznao da ima porezni dug.

Za koliki honorar će raditi u predsjednikovoj kampanji, Rakar nije otkrio.

'Nije neka osobita tajna da se moji zadaci u kampanji odnose uglavnom na sve ono što na sebi ima nekakav prekidač, a za točne iznose honorara morat ćete ipak pričekati zakonom propisana izvješća', zaključio je Rakar.