kad institucije rade svoj posao

Australski premijer kažnjen zbog nečega na što bi hrvatski političari samo odmahnuli rukom

29.12.2017 u 16:26

Bionic
Reading

Da institucije u Australiji rade svoj posao ponajbolje dokazuje ovotjedno novčano kažnjavanje neopreznog australskog premijera Malcolma Turnbulla koji je zaplovio svojim gumenjakom bez obaveznog prsluka za spašavanje

Kako piše britanski The Guardian, australski premijer je početkom tjedna odlučio oploviti luku u blizini svoje vikendice nedaleko Sydneya, no pritom nije poštivao pomorski zakon australske savezne države Novi Južni Wales koji nalaže obavezno nošenje prsluka za spašavanje.

Turnbull nije zaplovio niti 20 metara od obale kad ga je spazila posada lučke kapetanije koja mu nije progledala kroz prste, već mu je na licu mjesta naplatila kaznu u iznosu od 250 australskih dolara.

Premijer se pokušao opravdati lučkim vlastima kako je samo htio premjestiti gumenjak, no njegova opravdanja nisu naišla na pogodno tlo.

Nešto kasnije, Turnbull je na svojoj Facebook stranici podijelio svoje iskustvo s obalnom stražom napisavši kako se 'pravila ponekad čine krutima', dodavši kako pravila postoje s pravom.

'Naučio sam lekciju. Uvjeravam vas kako ću ubuduće uvijek ploviti s prslukom za spašavanje, bez obzira koliko daleko sam od obale', pokajnički je zapisao premijer.

  • +13
Kolinda Grabar Kitarović u Australiji Izvor: Licencirane fotografije / Ured predsjednice / Autor: Domagoj Opačak

Angus Mitchell, jedan od zapovjednika obalne straže, kazao je kako je događaj podsjetnik za sve koji se ne pridržavaju pravila tijekom plovidbe.