POTUKAO FERRARI

Audijem jurio autocestom 246 km/h

13.08.2010 u 22:53

Bionic
Reading

Samo 24 sata nakon što je policijski presretač na autocesti Zagreb-Lipovac zaustavio mladića koji je Ferrarijem jurio 243 km/h, neslavni je rekord oboren. Na istoj autocesti, gotovo u isto doba dana, presretač je zaustavio još jednog vozača iz Njemačke koji je u svom Audiju jurio autocestom 246 km/h

Večeras oko 20 sati policijski je presretač ponovo bio u akciji. Kod mjesta Oriovac, između Slavonskog Broda i Nove Gradiške, zaustavio je 36-godišnjeg vozača iz Njemačke koji je Audijem jurio 246 km/h. Ne zna se je li vozača na ovu opasnu igru možda potakao slučaj mladića koji je sinoć na istoj autocesti Ferrarijem jurio 243 km/h. Nadajmo se ipak da nije jer bi u tom slučaju hrvatske autoceste uskoro mogle postati poprište opasnih utrka neodgovornih vozača koji u opasnost dovode sve sudionike u prometu.

Podsjetimo, sinoć oko 20 sati policijski je presretač kod Slavonskog Broda zaustavio 24-godišnjaka, također iz Njemačke, koji je svojim Ferrarijem po autocesti vozio slalom i uznemiravao vozače ispred sebe blicajući im svjetlima kako bi ih požurio. Mladića je slalom po autocesti stajao pet i pol tisuća kuna kuna, toliko naime iznosi kazna koju je platio na licu mjesta temeljem prekršajnog naloga. Izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od 12 mjeseci.

Kako doznajemo u PU Brodsko-posavskoj, slično je prošao i večeras zaustavljeni 'pakleni' vozač. Na sreću, igre brzinom dvojice vozača iz Njemačke ovoga su puta završile bez posljedica.