SJEVERNA KOREJA

'Atomskim oružjem izbrisat ćemo SAD s lica zemlje'

27.02.2013 u 11:48

Bionic
Reading

Sjeverna Koreja upozorila je SAD da se nalazi unutar dometa njenih raketa i atomskog oružja istaknuvši pritom da je zemlja koja se sada može zaštititi od strane agresije, javlja tamošnja službena web stranica Uriminzokkiri, a prenosi južnokorejska agencija Yonhap News

Nadalje, upozorava SAD se da ne bi trebao smatrati da je na sigurnom samo zato što se nalazi s druge strane Pacifika. Ako službeni Washington nastavi s neprijateljskom politikom, sjevernokorejska vojska izbrisat će SAD s lice zemlje, stoji u izvješću.
Točnije, ako SAD nastavi s uvođenjem sankcija, Pyongyang će to smatrati ratnim činom.

Zajedno s Južnom Korejom i Japanom, SAD nastoji dobiti osudu UN-ovog Vijeća sigurnosti za nuklearne pokuse koje je Sjeverna Koreja izvela 12. veljače. Inače, Sjeverna Koreja je već dobila snažne kritike međunarodne zajednice zbog lansiranja rakete u prosincu za koju mnogi drže da bi mogla poslati bojne glave prema SAD-u.

Umjesto da nauči lekciju iz poraza u Korejskom ratu (1950-53), SAD nastavlja s invazijom Sjeverne Koreje, drži se u službenom izvješću. Sjeverna Koreja ima mogućnost zadati konačni udarac zbog čega bi se njeni neprijatelji trebali suzdržati od daljnjih provokacija.

Pyongyang već neko vrijeme tvrdi da posjeduje oružja kojima bi mogao direktno napasti SAD.

Međunarodna zajednica nije, doduše, priznala status nuklearne sile Sjevernoj Koreji zato što se ne pridržava Ugovora o neširenju nuklearnog oružja koji je postavila Međunarodna agencija za atomsku energiju.

Obama u plamenu