potres

Arhitekti organiziraju volontiranje za pomoć u sanaciji Zagreba

23.03.2020 u 15:44

Bionic
Reading

Hrvatska komora arhitekata pozvala je sve svoje članove da se volonterski priključe radu timova koji će na terenu procjenjivati štete od razornog potresa koji je pogodio Zagreb, a po potrebi sudjelovati i u drugim aktivnostima u sanaciji ovih šteta

Potrebni su im svi oni koji imaju stručna znanja iz područja rekonstrukcija i sanacija, iskustvo na projektiranju, gradnji ili nadzoru nad takvim zahvatima.

Iz Komore su izvijestili da su se već u prvih sat vremena javili brojni arhitekti - volonteri na poziv, a broj članova koji su spremni pružiti stručnu pomoć Gradu Zagrebu kontinuirano raste.

Obavijestili su Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske o spremnosti brojnih članova da pomognu svojim stručnim znanjima te će im još danas uputiti listu svih arhitekata koji će se angažirati s njihovim kontaktima.

'Ovo je trenutak kada odgovorno, stručno i humano arhitekti trebaju pružiti svoja znanja, sposobnosti i rad na pomoć ugroženim sugrađanima i državnim institucijama koje organiziraju sve aktivnosti u sanaciji potresa', rekla je predsjednica HKA Željka Jurković.

Vatrogasci srušili kupolu na vrhu zgrade koja je stradala u potresu Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar / CROPIX