NASTAVAK SURADNJE

Arapi investiraju u Srbiju: 15 milijuna eura za infrastrukturu

07.08.2013 u 10:59

Bionic
Reading

Danas je u Beogradu potpisivanje Memoranduma između Republike Srbije i kompanije Global Capital Advisors Management iz Ujedinjenih Arapskih Emirata

Ministar građevine i urbanizma Srbije Velimir Ilić i direktor kompanije Global Capital Advisors Management iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Arun Ramswaroopji Panchariya potpisat će danas Memorandum o suradnji između Republike Srbije i kompanije Global Capital Advisors Management, najavljeno je iz srbijanske Vlade.

Svečanom činu potpisivanja prisustvovat će premijer Srbije Ivica Dačić, potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić, kao i Mohamed Al Suvaidi, specijalni savjetnik ministra vanjskih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata, javio je dopisnik agencije Anadolija.

Nakon 17. veljače ove godine, kada je potpisan međudržavni ugovor o suradnji između Srbije i UAE, Ministarstvo građevine i urbanizma održalo je niz razgovora s predstavnicima kompanije Global Capital Advisors Management s ciljem istraživanja mogućnosti za investiranje u području infrastrukture i građevinarstva Srbije.

Svrha današnjeg potpisivanja Memoranduma je formiranje zajedničkog poduzeća između Vlade Srbije i emiratske kompanije s ciljem financiranja i razvoja industrijskih i infrastrukturnih projekata u Srbiji. Troškove osnivanja novog privrednog društva osigurat će kompanija Global Capital Advisors Management, koja će za financiranje projekata uložiti između 10 i 15 milijuna eura.