velike poplave

Apokaliptični prizori u Srbiji: Auti zarobljeni u vodi, urušila se cesta, izlila se kanalizacija...

21.05.2024 u 21:56

Bionic
Reading

Jako nevrijeme s tučom veličine jaja protutnjilo je kroz Srbiju - najgore su prošle Užice, Požega, Loznica, Ivanjica i Novi Pazar, a sada su se na društvenim mrežama pojavile i snimke posljedica oluje

Pripadnici Sektora za izvanredne situacije MUP-a iz Užica evakuirali su dvije žene i dvogodišnje dijete iz potopljenog vozila nakon obilnih padalina u Zlatiborskom okrugu, piše Nova.rs. Vatrogasci su na teren došli za samo 15 minuta i uspjeli ih spasiti.

Na društvenim mrežama objavljene su fotografije na kojima se vidi zarobljen auto uslijed obilnih padalina i jakog nevremena.

Jako olujno nevrijeme tijekom popodnevnih sati pogodilo je Užice i okolinu, a jaka kiša bila je praćena i krupom tučom koja je padala nekoliko minuta.

'Led je bio veličine oraha, padao je jako i intenzivno. Na mom vozilu je od siline nevremena napuklo čak i vjetrobransko staklo. Kako bi spriječili veću katastrofu na vozilu, stali smo na benzinsku pumpu dok oluja ne prođe', rekao je za Rinu jedan od očevidaca.

U Novom Pazaru je proglašena izvanredna situacija, piše Srbija Danas. Ulice su gotovo neprohodne, izlila se kanalizacija pri čemu je nastala velika materijalna šteta.

'Došlo je od urušavanja cesta, voda se izlila u velikom broju gradskih i prigradskih ulica. Na svu sreću nema ozlijeđenih', izvijestili su iz gradskog stožera.

Uslijeg jakih padalina povećani su vodostaji Raške, Jošanice i Trnavice, na pojedinim mestima te su se rijeke izlile iz svojih korita.

Kako se vidi na videu objavljenom na instagram profilu 192_rs, urušio se jedan dio ceste u Novom Pazaru.