INSPIRACIJA

Anoushka Matus - inspiracija samo takva

10.02.2011 u 15:52

Bionic
Reading

Anoushka Matus - inspiracija samo takva

Uz recept za najbolji beskvasni kruh ikada, kojega sam nacrtala nadahnuta Anoushkinim ilustracijama definitivno svira Hello Antena Susie Asado!


Anoushka Matus je genijalna ilustratorica i kao takva zavrjeđuje oveći osvrt, pače studiju koju trenutno nisam u stanju napisati. Od uzbuđenja i neobjektivnosti!Susrela sam se s njezinom knjigom The Light on Your Face Warms My Heart na radnom stolu najdraže mi t-portalove dizajnerice Danijele Nađ koja mi ju je velikodušno posudila iako joj je - svetaknjiga


Poklon zajedničke nam prijateljice, također ilustratorice, BoobooTannenbaum

Ono što me oduševilo je - ljubav prema životu. Viđenje ljepote u svemu. Neki sjedi&jediovski stav prema stvarima koje ga čine, a sve su osim - beznačajne.

Kako je Anoushkin prijatelj ili možda partner u knjizi napisao:

Little things that were just happening - you absorbed them and filtered them through British/Australian humor amplifier and drew them with Your delicate and incisive and ingeniously simple lines. The world You saw - it was always beautiful. I really liked that world of Yours. I still do.
 I ja ga volim.
I male stvari u životu ne postoje.
Ne na taj način i s tom nekom malošću koja bi zapravo značila - ništavnost, zanemarivost, sitnost. Naspram čega? Koje su to velike stvari? Kada se i kako događaju? I kome?Samo odabranima ili svima? Ubraja li se u njih i Veliki Prasak? Mora li njihov intenzitet biti sličan tome...ajme meni!

Često se u vlastitim trenucima megalomanije i kokošjeg sljepila, ne doslovnog naravno, sjetim scene iz filma American Beauty i pomislim kako mi ništa ne fali. Naprotiv, ima viškova koji vire na sve strane.

Život je lijep. Anoushka je u pravu.