SUMNJIVA KUPNJA STANOVA

Anonimna prijava USKOK-u protiv Mesića

Bionic
Reading

Bivši je predsjednik prijavljen zbog navodno sumnjivog načina kupnje dvaju stanova u podsljemenskoj zoni u Zagrebu, piše Večernji list

Policija provjerava navode iz anonimne prijave podnesene USKOK-u protiv bivšeg predsjednika Stjepana Mesića o navodno sumnjivom načinu kupnje stanova nakon što je prestao biti predsjednik.

Mesić, dakle, u ovoj fazi postupka još uvijek nije ni pod kakvom istragom, a radnje koje policija obavlja, kako piše Večernji list, još uvijek su daleko i od eventualnih policijskih izvida.

Mesić je kupio dva stana u zagrebačkoj podsljemenskoj zoni za 1,9 milijuna kuna koje nije imao na imovinskoj kartici na kraju mandata. Mesić je rekao da je novac posudio od prijatelja, a oba stana glase na suprugu Milku. Obitelj Mesić na adresi Borčec 68 kupila je pola stambene zgrade – stan u prizemlju površine 56,85 četvornih metara s terasom i vrtom te četverosobni dvoetažni stan na katu i u potkrovlju od 106,76 kvadrata.

Zgradu je izgradila tvrtka Arhitektonski studio, čija je vlasnica Štefanija Balog, dugogodišnja Mesićeva prijateljica i suradnica.

Kako javlja Dnevnik.hr, porijeklo novca morao Mesić je još prošle godine morao objasniti i poreznoj upravi. Cijeli slučaj Stjepan Mesić negira.

'Nikakve istine u tome nema', kaže Stjepan Mesić koji je bio predsjednik Hrvatske od 2000. do 2010.