odobrila europska agencija za lijekove

[ANKETA] Krenulo cijepljenje protiv korone za mlađe od 16. Pitamo vas: Hoćete li cijepiti svoje dijete?

08.06.2021 u 15:14

Bionic
Reading

Nakon što su Europska agencija za lijekove i nakon toga HALMED objavili da je Pfizerovo cjepivo odobreno za primjenu kod djece u dobi između 12 i 16 godina krenulo je i prvo cijepljenje djece u Hrvatskoj

Djeca mlađa od 16 godina prvo su se počela cijepiti u Rijeci. HZJZ je zasad dao preporuku da prioritet imaju djeca s kroničnim bolestima, a upravo se tako krenulo u Primorsko-goranskoj županiji.

'Zasad se radi o pojedinačnim slučajevima djece, prije svega s kroničnim bolestima, čiji su roditelji zatražili cijepljenje. Sada se sve priprema za sustavno cijepljenje', rekao je za Jutarnji list ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije Vladimir Mićović.

U suradnji s ambulantama školske i studentske medicine te obiteljskim liječnicima uskoro će krenuti kampanja usmjerena roditeljima, kojom će pozivati djecu na cijepljenje, a prioritet će biti djeca s kroničnim bolestima.

Cijepit će se na punktovima u posebnom terminu ili u ordinacijama liječnika školske medicine. Morat će biti u pratnji roditelja. Mićović očekuje da bi do jeseni moglo biti cijepljeno 50 posto školske populacije.

'Kad su izvan školskih institucija, možda ih je teže dozvati na cijepljenje, ali trudit ćemo se. Jesen nije daleko i to ćemo vrijeme iskoristiti, pogotovo kad se već pripremaju za školu, da tu aktivnost intenziviramo i da cijepimo 50 posto školske populacije, odnosno studentske, u kojoj je odaziv već bio dobar', kazao je Mićović za RTL.

  • +8
U Šibeniku započelo cijepljenje djelatnika u turizmu Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavić