sudar na izborima

Anketa: Koga biste radije za premijera, Plenkovića ili Milanovića?

15.03.2024 u 20:56

Bionic
Reading

Nakon najave predsjednika RH Zorana Milanovića da će se kandidirati na SDP-ovoj listi za parlamentarne izbore i biti kandidat te stranke za premijera, jasno je da će birači, s obzirom na snagu HDZ-a i SDP-a, na izborima zapravo odlučivati hoće li u Banske dvore nakon 17. travnja ponovno zasjesti aktualni premijer Andrej Plenković ili će se na tu dužnost, nakon deset godina, vratiti Milanović

Plenković je na dužnosti premijera sedam i pol godina i namjera mu je osvojiti još jedan mandat, a za Milanovićevu najavu kandidature uz zadržavanje predsjedničke dužnosti do rezultata izbora kaže da je cirkus.

'Čuli smo da je datum izbora 17. travnja, a to je Dan cirkusa. Da bi cirkuska atmosfera bila još malo jača, dok smo se vozili prema Osijeku čuli smo da je Milanović odlučio ići na izbore sa SDP-om kao neovisni, ali ipak sačuvati funkciju (predsjednika RH) pa što bude. E to je taj cirkus koji se nastavlja', dodao je premijer Plenković.

  • +19
Andrej Plenković u Osijeku Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos

Milanović je, prilikom objave kandidature, rekao da ga je na to, među ostalim, nagnao slučaj Turudić, a najavio je da će okupiti saborsku većinu za 'vladu nacionalnog spasa'.

'Baš tako – nacionalnog spasa. I punog gasa krenuti u čišćenje Augijevih štala, koje su AP i njegova bulumenta ostavili iz sebe. Čitave rijeke će, baš kao u grčkom mitu, biti potrebne da se to preusmjeri i da bi se to postiglo. Ovoga puta ne Heraklove rijeke, Alfej i Penej, nego rijeke pravde. Rijeke pravde dolaze', rekao je citirajući stihove pjesme Jure Stublića.

  • +29
Zoran Milanović na presici SDP-a najavio da ide na parlamentarne izbore Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Čitatelje tportala pitamo koga bi radije voljeli vidjeti u Banskim dvorima, Plenkovića ili Milanovića.