SKANDAL

Angela Merkel u nacističkoj uniformi

24.06.2012 u 09:08

Bionic
Reading

Na dan četvrtfinalne utakmice Europskog nogometnog prvenstva između Njemačke i Grčke (petak) naslovi u novinama obiju zemalja 'prštali' su od podbadanja jedni drugih

Njemački Bild je na svoju naslovnicu stavio; Bye Greece! Today we can not save you! (Zbogom Grčka! Danas te ne možemo spasiti!), a korak dalje u svemu tome otišle su grčke novine Dimokratia koje su na svoju naslovnicu stavile fotomontažu njemačke kancelarke Angele Merkel u nacističkoj uniformi.

Pored fotografije stajao je natpis; Arbeit macht frei! (Rad vas čini slobodnim), što je bio svojedobni slogan nacističkih koncentracijskih logora.

Takvo izdanje grčkih novina izazvalo je bijes kod većine ljudi, a pogotovo Izraelaca. Izraelski ambasador u Njemačkoj nazvao je taj potez grčkih novina 'najgorim u povijesti čovječanstva'.

Njemačka je u konačnici dobila bitku na travnjaku (4:2), a njemačka kancelarka pohodila je susret i burno proslavljala svaki pogodak 'elfa'. Najavila je, u slučaju prolaska Njemačke u finale, svoj dolazak na završni susret u Kijevu.