PREDUHITRIO GA FBI

Američki tinejdžer priznao planiranje atentata na papu Franju u ime Islamske države

04.04.2017 u 21:51

Bionic
Reading

Američko ministarstvo pravosuđa priopćilo je kako je 20-godišnji Santos Colon priznao planiranje atentata na papu Franju tijekom njegova posjeta Philadelphiji 2015. Mladić iz New Jerseyja priznao je kako je u ime tzv. Islamske države htio unajmiti iskusnog snajperista kako bi pucao na Svetog Oca te kako je, ako plan o smaknuću snajperom pođe po zlu, namjeravao ubiti ga eksplozivom

Prema navodima ministarstva pravosuđa koje prenosi televizija NBC, Colon koji je tada bio još tinejdžer planirao je ubiti Papu tijekom njegova posjeta Philadelphiji u rujnu 2015. te je u tu svrhu pokušao unajmiti iskusnog snajperista. Tijekom potraga za profesionalcem, o svemu je obaviještena policija koja je mladiću iz New Jerseyja podmetnula agenta FBI-ja koji ga je na kraju uhitio.

Tijekom istrage ustanovljeno je kako je Colon, ako ga unajmljeni snajperist ne uspije usmrtiti, namjeravao ubiti poglavara Katoličke crkve ranije postavljenim eksplozivom.

Nakon uhićenja Colon je priznao policiji kako je povezan s tzv. Islamskom državom u čije ime je i planirao atentat na Papu.

Zbog maloljetnosti u vrijeme namjere počinjenja kaznenog djela, Colonu prijeti 15 godina zatvora.