teško na istoku

Američki obavještajci pesmistični: Rusi sve bolje koordiniraju napade, oružje koje šaljemo Ukrajincima za sad ne donosi prevagu

24.06.2022 u 07:19

Bionic
Reading

Ruska vojska stječe prednost u istočnoj Ukrajini dok uči iz pogrešaka napravljenih tijekom početne faza invazije na tu zemlju, izjavili su za CNN dva američka dužnosnika dobro upoznata s procjenama obavještajnih službi. Rusi bolje koordiniraju zračne i kopnene napade te imaju bolju logistiku i opskrbne linije

SAD ne očekuju da će novo naoružanje koje je nedavno isporučeno ukrajinskim snagama, uključujući topnički raketni sustav visoke mobilnosti M142 (HIMARS - High Mobility Artillery Rocket System), odmah promijeniti situaciju na bojnom polju jer se ti sustavi do sada šalju i s ograničenim dometom i s ograničenim brojem rakete kako bi se osiguralo da ne budu ispaljene na ruski teritorij.

Osim toga, ruske snage uspjele su u ciljanim napadima uništiti dio novog oružja koje je isporučio Zapad, uključujući haubice M777.

Amerikanci sve više procjenjuju kako će rat u Ukrajini biti dug i krvav. Vjeruju da ruske snage planiraju održati intenzivne napade na istoku, s teškim topničkim i raketnim napadima, s namjerom da iscrpe ukrajinske snage i NATO-ovu spremnost da im pomogne.

  • +14
Život u Ukrajini 24.06.2022. Izvor: EPA / Autor: OLEG PETRASYUK