VODITE LJUBAV, A NE RAT

Američka vojska željela stvoriti 'gay bombu'

12.10.2013 u 19:00

Bionic
Reading

Wright Laboratory, dio zračnih snaga SAD-a, 1994. napravio je prijedlog na tri stranice u vezi s 'gay bombom'

Dokumentacija do koje je došao Sunshine Project, nevladina organizacija koja se protivi kemijskom oružju, otkrila je da Wright Laboratory tražio šestogodišnju donaciju od 7,5 milijuna dolara kako bi stvorio veliki broj nesmrtonosnog oružja.

Projekt nazvan 'Kemikalije za uznemiravanje, nerviranje i identifikaciju loših momaka' čita se poput planova nekih od najpoznatijih filmskih zlikovaca.

U planu se predlaže bomba 'koja bi sadržala kemikaliju koja bi učinila da neprijateljski vojnici postanu gay'. 'To bi dovelo do raspada njihovih jedinica jer bi se vojnici počeli međusobno seksualno privlačiti.'

Iako je laboratorij postao poznat po sličnim, vrlo često upitnim, idejama kao što su bombe lošeg zadaha i bombe dizajnirane za privlačenje opasnih insekata na neprijateljske trupe, mora se priznati da je gay bomba najoriginalnija ideja.

Pentagon priznaje da je ljubavna veza s 'gay bombom' bila kratka daha. Međutim, Sunshine Project otkrio je da je Pentagon proslijedio projekt najvećem znanstvenom tijelu u zemlji na razmatranje'. Ovaj projekt zaista je poslan na razmatranje američkoj Akademiji znanosti 2002. godine.

Za ovaj pokušaj pravljenja 'gay bombe', Wright Laboratory dobio je i Ig Nobelovu nagradu za mir 2007. – nagradu koju svake godine dodeljuju Annals of Improbable Research (Anali nevjerojatnih istraživanja) kao zabavnu verziju Nobelovih nagrada, a uručuju ih pravi nobelovci na svečanosti na Sveučilištu Harvard.