POKLON KOJI SE NE ODBIJA

Američka vojska gradi novu Neurologiju u osječkoj bolnici!

17.01.2014 u 12:32

Bionic
Reading

Američka vojska, točnije US Army Corps of Engineers, raspisala je ovih dana javni natječaj za prikupljanje ponuda za gradnju novog objekta Klinike za neurologiju u Kliničkom bolničkom centru Osijek, javlja Glas Slavonije

Naime, američka je vojska za ovaj projekt osigurala čak milijun dolara, a cijela priča krenula je nakon što se sestra jednog visokopozicioniranog hrvatskog časnika u NATO-u liječila upravo u osječkoj bolnici. S obzirom na to da se Klinika za neurologiju već gotovo deset godina bori za proširenje i obnovu svog objekta, uprava osječke bolnice oduševljeno je prihvatila ponudu Američke vojske, otkriva Glas Slavonije.

'Mi smo doznali od američkog veleposlanstva da su ovakva ulaganja moguća i da oni imaju budžet za projekte od koristi društvenoj zajednici. No sredstva koja osiguravaju Amerikanci nisu dostatna za cijeli projekt, pa ćemo drugu polovinu morati osigurati sami, uz pomoć Ministarstva zdravlja', objasnio je Davor Dvoržak, pomoćnik za pravne, kadrovske i opće poslove u osječkoj bolnici, Glasu Slavonije.

Je li Osijek u Hrvatskoj ili Srbiji?

Prva obavijest o gradnji nove Neurologije u Osijeku na službenoj stranici Federal Business Opportunities pojavila se još 21. studenoga prošle godine, a tada se u sinopsisu službene obavijesti Amerikancima potkrala i velika pogreška. Tako u opisu stoji kako će ovaj natječaj biti raspisan 'javno u Srbiji, te se očekuje da se na njega jave tvrtke koje imaju iskustva u sličnim radovima u dizajnu i izgradnji na području Srbije'.