fizičko kažnjavanje

Američka škola uvodi tri kaznena udarca drvenom lopatom za neposlušne učenike

17.09.2018 u 17:07

Bionic
Reading

U Školi inovacija i klasičnih znanosti (GSIC) u američkoj saveznoj državi Georgiji nastavnici će ponovno fizički kažnjavati učenike, prenose američki mediji

Kako piše ugledni magazin Time, u Školi inovacija i klasičnih znanosti u gradu Hephzibahu roditelji polaznika glasali su za uvođenje klasične metode kažnjavanja neposlušnih učenika drvenom lopatom. Za uvođenje tjelesnog kažnjavanja glasalo je više od polovine roditelja.

'Tjelesno kažnjavanje nekoć je bilo školski standard i nije bilo problema s kojima se danas suočavamo', izjavila je ravnateljica škole Jody Boulineau.

Prema planu, učenici će biti kažnjavani s najviše tri udaraca drvenom lopatom dužine 60, a širine 15 centimetara, i to u nazočnosti odraslih svjedoka.

Ukoliko se pak roditelji ne slože s 'odgojnom' metodom, djeca uzrasta od pet do 16 godina bit će kažnjavana višednevnom zabranom pohađanja nastave.

'Iskreno se nadam da ta metoda neće biti često korištena. Radi se o vrsti prijetnje koja će se uvesti kao zastrašivanje samo po sebi', izjavila je Boulineau.

  • +5
Poboljšajte cyber sigurnost vašeg školarca uz ove savjete iz FBI-ja Izvor: Profimedia / Autor: NN

Inače, fizičko kažnjavanje učenika drvenom lopatom dozvoljeno je u 19 američkih saveznih država, nakon što je Vrhovni sud SAD-a 1977. odlučio da ta praksa ne predstavlja kršenje 8. amandmana američkog Ustava koji zabranjuje surovo tjelesno kažnjavanje.