kreditna kartica

American Express ipak ostaje u Hrvatskoj, ali ne u PBZ-u

23.01.2018 u 20:37

Bionic
Reading

Kreditna kartica American Express i dalje će najvjerojatnije ostati na hrvatskom tržištu unatoč informaciji koju je jutros objavio PBZ Card, a prenijela Hina te potom i ostali mediji

Kako je portalu Telegram pojašnjeno iz londonskog predstavništva Amexa, kreditna kartica i dalje će se izdavati i moći koristiti u Hrvatskoj i po isteku 2019. godine. Jedina promjena će, čini se, biti to što PBZ neće više biti ekskluzivni partner American Expressa u Hrvatskoj.

'Ove promjene odnose se isključivo na naše licencne dogovore. Ne odnose se na ukupno poslovanje American Expressa. Tamo gdje su naši bankovni partneri pridobili trgovce da koriste American – a u Hrvatskoj se Amex koristi jako puno – pokušavamo očuvati te odnose kako bismo očuvali široku dostupnost kartice diljem Europe', kazala je Atalia Da Silva, Amexova potpredsjednica odjela odnosa s javnošću. 

U osnovi to znači da će American Express koji još ne želi otkriti strategiju za buduće poslovanje, vjerojatno uzeti drugog partnera u Hrvatskoj ili više njih.  

Iako nije mogla direktno kazati u kojem će modelu Amex nastaviti poslovati, spomenula je kako postoje i takozvani distribucijski dogovori s bankama, u kojima banka ne izdaje karticu, ali je može distribuirati svojim klijentima.