ima zabranu od ranije

Alkoholna koma nastupa na oko četiri, a muškarac zaustavljen u prometu kod Rijeke napuhao 'samo' 3,55 promila

11.01.2021 u 12:03

Bionic
Reading

Riječka policija javlja da je proteklog vikenda na njihovom području alkotestirano 35 vozača, a najveća koncentracija od 3,55 g/kg alkohola u krvi izmjerena je 37-godišnjem hrvatskom državljaninu

Policija je zatekla muškarca oko 22.15 na Grobničkoj cesti dok se kretao iz smjera Čavli prema Kačjaku u Rijeci, a upravljao je osobnim vozilom marke Seat riječkih registarskih oznaka. Provjerom je utvrđeno da vozilom upravlja u vrijeme važeće zabrane upravljanja vozilom B kategorije i kod sebe nije imao vozačku dozvolu pa je zbog počinjenih prekršaja priveden u službene policijske prostorije. Po završetku postupanja, u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama, protiv njega je podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu. Predložena mu je novčana kazna od 40 tisuća kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije na rok od godinu dana.

Što se tiče ostalih koncentracija, po dva vozača bila su s koncentracijom alkohola između 0,51 i 1,00 g/kg, od 1,01 do 1,50 g/kg i u kategoriji do 0,50 g/kg (mladi i profesionalni vozači) dok je jedan s koncentracijom iznad 1,50 g/kg, i to evidentirani recidivist. Uz navedene, jedan vozač odbio je alkotestiranje.