NAKON GODINA IZGNANSTVA

Aleksandra Kolarić vratila se u SDP, evo kako to objašnjava

05.06.2017 u 11:32

Bionic
Reading

Aleksandra Kolarić ponovno je članica SDP-a, potvrđeno je za tportal u toj stranci. 'Drago mi je da je novo vodstvo ispravilo odluku starog vodstva', kazala je Kolarić za tportal

'Sve koje su izbačeni i prozivani zbog verbalnog delikta pozivamo da nam se vrate u SDP', poručio je prije tjedan dana predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

I prva osoba se vratila. Naime, Statutarna komisija donijela je odluku da u stranku vrate Aleksandru Kolarić, potvrđeno nam je u SDP-u.

'Drago mi je da je novo vodstvo ispravilo odluku, nedemokratsku odluku, starog vodstva. Očekujem da su ovime otvorena vrata svima onima koji su izbacivani zbog verbalnog delikta ili sukoba s vrhom stranke te s lokalnim vodstvima. SDP je stranka koja se nalazi u krizi i jedini način njezina jačanja ubrzavanje je nužnih strukturnih promjena, politike programa, kadrovskih promjena', kazala je Kolarić za tportal.

'Pred SDP-om je proces u kojem mora postati stranka za koju se glasa, a ne koja dobiva samo glasove protiv', kaže Kolarić.

Podsjetimo, Bernardić je krajem prošlog mjeseca onima koji su izbačeni poslao pismo s prijavnicom i pozvao ih da se vrate u stranku. 'Vjerujem da nas danas, kao i nekad, veže ista socijaldemokratska ideja i duboko žalim za svim postupcima koji su u posljednjih deset godina dijelili članove SDP-a. U ime SDP-a Hrvatske ispričavam se na tome. Cilj mi je okupiti ljevicu oko SDP-a i u savjete stranke uključiti ljude različitih mišljenja. Pozivam te da nam se priključiš, da se vratiš u svoju stranku jer ideja socijaldemokracije još jednom treba sve nas', napisao je Bernardić u pismu.