ALEKSANDRA KOLARIĆ

'Preduvjet promjena je uključivanje u SDP svih politički eliminiranih članova'

21.09.2016 u 15:07

Bionic
Reading

SDP-ova disidentica Aleksandra Kolarić, koja se ni nakon što se Zoran Milanović odlučio povući s čela te stranke ne uspijeva izboriti za povratak, u srijedu je poslala otvoreno pismo članovima Glavnog odbora SDP-a o kriznom trenutku u kojem se nalazi SDP

Kolarić navodi da je pred SDP-om šansa za nov početak. 'Hrvatska treba snažan i dosljedan SDP, kao i stabilan HDZ. Danas je pred strankom prvi test demokracije i točka prelaska s riječi na djela. SDP ima priliku zakoračiti na put stvaranja moderne, otvorene, uključive i odgovorne stranke. Naš cilj na tom putu je taj da SDP postane ključna pokretačka snaga i okosnica progresivne Hrvatske, središnje mjesto njezina okupljanja i rasta', navodi u pismu Kolarić.

Smatra da su u javnosti mnogi, poput nje, više od dvije godine upozoravali bivše vodstvo SDP-a na nedostatak političke dosljednosti i hrabrosti te napuštanje socijaldemokratskih vrijednosti. 'Upozoravala sam javno i glasno na pogrešnu politiku i nudila rješenja. Dobrobit svih u SDP-u i u društvu nije šutnja, nego dijalog. Nije različitost, već jedinstvo mišljenja ono od čega trebamo strahovati. Govorila sam dok je grmjelo, a većina u vodstvu je šutjela. Za tu iskrenost, integritet i dosljednost platila sam političku cijenu', naglašava Kolarić.

Tvrdi da je svjesna toga da dobre stvari nikada ne dolaze lagano. Kolarić je mišljenja da novi SDP može i mora postati dosljedna i otvorena stranka za različita mišljenja i za neslaganje, za sve one koji su nepravedno izbačeni ili gurnuti u stranu. Preduvjet je promjena i novog početka odluka Glavnog odbora o uključivanju u stranku svih politički eliminiranih i nepravedno izbačenih članova.