kaznena prijava

Albanci pokušali ilegalno ući u Hrvatsku i podmititi policajca

17.09.2019 u 11:51

Bionic
Reading

U nezakonitom prelasku hrvatske granice policija je u Vrgorcu otkrila četiri Albanca, u automobilu njihova sunarodnjaka koji je nakon što su otkriveni policajcu ponudio novac da ih pusti

Policija je izvijestila da su u prvom satu nedjelje granični policajci iz Vrgorca u Velikom Prologu zaustavili škodu, albanskih oznaka, kojim je upravljao 33-godišnji albanski državljanin. U automobilu su se nalazila još četvorica albanskih državljana, u dobi od 24, 25, 33 i 35 godina.

'Osobe su zatečene u nezakonitom prelasku državne granice, a prilikom postupanja je 33-godišnjak, koji je upravljao vozilom, policijskom službeniku pokušao dati novčanicu od 500 eura', kazali su u policiji.

Dodaju da su potom utvrdili da ni jedna osoba u vozilu nije ispunila uvjete za ulazak u Hrvatsku te da oba 33-godišnjaka, 35-godišnjak i 24-godišnjak, kao državljani trećih zemalja, imaju mjeru zabrane ulaska ili boravka na schengenskom području.

Nad 33-godišnjim vozačem škode je provedeno kriminalističko istraživanje te je, uz kaznenu prijavu, zbog sumnje u davanja mita doveden pritvorskom nadzorniku, dok je drugi 33-godišnjak uhićen temeljem europskog uhidbenog naloga i predan pritvorskom nadzorniku.

U tijeku je utvrđivanje okolnosti vezanih uz nezakoniti ulazak i boravak osoba u Hrvatskoj, kažu u policiji.