KATARSKA TV KUĆA U BIH

Al Džazira bi preuzela sarajevsku TV postaju?

30.03.2010 u 09:32

Bionic
Reading

Katarska televizijska kuća Al Džazira planira osnovati regionalno televizijsko središte za područje bivše Jugoslavije a s gradskim vlastima Sarajeva pregovara o preuzimanju male televizijske postaje što su je vlasti glavnog grada Bosne i Hercegovine nedavno kupile od privatnih vlasnika, pišu u utorak banjalučke 'Nezavisne novine'

Kako se očekuje, Gradsko vijeće Sarajeva ovog bi tjedna trebalo odlučivati o prijedlogu da se Al Džaziri ponudi preuzimanje TV postaje 'Studio 99' koju su gradske vlasti nedavno otkupile no nisu imale dovoljno novaca pretvoriti je u gradsku televiziju.

Podaci o tome koliko je Grad Sarajevo platio za preuzimanje 'Studija 99' nisu u cijelosti dostupni jer je u to uključeno i izmirenje dijela nagomilanih dugova te male televizijske kuće no pretpostavlja se kako iznos ne prelazi brojku od 250 tisuća eura.

Nekolicina suvlasnika 'Studija 99' u međuvremenu je podnijela tužbu protiv Adila Kulenovića, donedavnog većinskog vlasnika te televizijske postaje zbog činjenice da se na prodaju odlučio bez konzultacija s njima.

Cijeli slučaj je sada na Županijskom sudu u Sarajevu što može u cijelosti onemogućiti eventualni ugovor gradskih vlasti Sarajeva i Al Džazire.