DAVOR STIER:

'Aktualna vlast hrvatskom je narodu ukrala nadu'

05.05.2013 u 21:05

Bionic
Reading

Ankete pokazuju pad SDP-a i rast HDZ-a što je znak da su birači razočarani Vladinom politikom, poručio je danas Davor Stier, HDZ-ov zastupnik u Hrvatskom saboru i Europskom parlamentu, na početku službene kampanje u Zagrebu, u gradskoj četvrti Brezovica

'Hrvatskoj je potreban zaokret, promjena smjera, političari trebaju zaslužiti povjerenje svojih birača. Zadnji rezultati anketa pokazuju pad SDP-a i rast HDZ-a što je znak da su birači razočarani politikom aktualne Vlade', prenosi u priopćenju Stierove riječi izborni stožer HDZ-ove kandidatkinje za zagrebačku gradonačelnicu Margarete Mađerić

Stier je u Odranskom obrežu, gdje su zagrebački HDZ-ovci počeli službenu kampanju uoči lokalnih izbora, rekao kako za Hrvatsku i njezine građane nije najgore to što je i Europska komisija potvrdila pad hrvatskog gospodarstva, 'već to što je aktualna vlast hrvatskom narodu ukrala nadu'.

'Zato je bitno da vratimo nadu u kvalitetni i dostojanstveni život hrvatskom narodu', istaknuo je.

Margareta Mađerić naglasila je kako njezin izborni program uključuje realne i provedive mjere i reforme, ustvrdivši kako će novca biti za sve prioritetne i ključne komunalne i razvojne projekte.

'Bilo ga je i dosad, međutim, vladajući SDP i aktualni gradonačelnik trošili su ga netransparentno, rastrošnički na vlastite benificije i izdašne plaće, jer je njihov partijski interes ispred interesa građana', poručila je.

Mađerić je kazala kako je u fokusu HDZ-ova programa za Zagreb obiteljski paket koji uključuje osnivanje gradskog ureda za obitelj i umirovljenike, izgradnju dječjih vrtića, osnovnih škola, domova umirovljenika, reviziju gradskih stanova, poticanje obrtnika i poduzetnika, smanjenje doprinosa za legalizaciju.

Istaknula je i da njezin program '5x5 za pet puta bolji Zagreb' za Gradsku četvrt Brezovica obuhvaća sve prioritetne komunalne i razvojne projekte. To se prije svega odnosi na izgradnju dječjeg vrtića i osnovne škole, proširenje mreže ustanova primarne zdravstvene zaštite, dovršenje projekta plinofikacije, vodoopskrbe i odvodnje te osnivanje gospodarsko-poduzetničke zone.

Nositelj HDZ-ove liste za Gradsku skupštinu Andrija Mikulić kazao je kako je HDZ za početak kampanje odabrao Brezovicu jer je to gradska četvrt 'koja ima najjače HDZ-ovo srce na terenu Grada Zagreba'.

'Mnogi nas prozivaju da se vraćamo u prošlost, ali pri tome zaboravljaju da se mi imamo u što vratiti, u ponosnu povijest, HDZ-ovu povijest stvaranja naše Domovine', rekao je Mikulić.

HDZ-ovci su u Odranskom obrežu isticali kako su u Brezovici izostali svi kapitalni i razvoji projekti. Novoizgrađena komunalna mreža, upozorili su, vapi za temeljnom rekonstrukcijom, to je jedina gradska četvrt bez ijednog dječjeg vrtića, osnovna škola nastavu provodi samo za prva četiri razreda, a veliki problem su i kilometri raskopanih, devastiranih i neasfaltiranih ulica.