UHIĆENA TROJICA MUŠKARACA

Aktivist za ljudska prava mučio i djevojku i silio je na prostituciju?!

09.08.2013 u 08:44

Bionic
Reading

Trojica muškaraca uhićena su i dovedena u pritvor pod sumnjom da su prisiljavali jednu ženu na prostituciju, zatočili je, mučili i prijetili joj

Riječ je o I.H.-u, D.K.-u te T.R.-u, koji je kako doznaje Novi list član HSLS-a i aktivist jedne civilne udruge koja se bavi zaštitom ljudskih prava, a obnaša i dužnost izabranog vijećnika na razini zagrebačke lokalne samouprave. Prema dostupnim podacima sama žrtva, bivša djevojka pritvorenog T. R. smogla je hrabrosti i prijavila svoje mučitelje policiji.

Trojica osumnjičenika zadržana su u pritvoru koji im je određen zbog opasnosti od ponavljanja nedjela i utjecaja na svjedoke. Djevojka im je trebala 'sredit' neke gradske stanove za što se trojac jako zainteresirao. Po svemu sudeći, aranžman je propao pa se djevojka našla u nemilosti. Istražiteljima je ispričala da su je mučenjem i zatvaranjem prisiljavali da se prostituira.


Pred policajcima govorila je da je njezina agonija trajala mjesecima.'Vodimo te na wc...stavit ćemo ti glavu u wc školjku. Bit će i malo krvi', prepričavala je istražiteljima riječi osumnjičenih mučitelja. Sasvim drugu priču imao je jedan od osumnjičenika, najvjerojatnije, njezin bivši momak.

'Žena je bolesna, ima bipolarni poremećaj i problema s alkoholom. Ona je sklona izmišljanju i ovo je samo jedna od njezinih laži', branio se pred istražiteljima jedan od osumnjičenih negirajući teška kaznena djela koja se stavljaju njemu i njegovim kompanjonima.