NOVI SELJAČKI PROSVJEDI?

'Ako Vlada ne zna svoj posao, neka podnese ostavku'

24.02.2011 u 18:21

Bionic
Reading

Predsjednik Sindikata hrvatskih seljaka Tomislav Pokrovac poručio je s danas održane konferencije za novinare u Retkovcima kako 'vladi daje rok do 28. veljače da riješi probleme seljaka i branitelja, a ako ne želi i ako ih nije bila u stanju riješiti u četiri godine mandata, neka podnese ostavku'

Po njegovim riječima, vlada 'nije ništa dobroga učinila za seljake, ribare i branitelje pa danas branitelji moraju strahovati hoće li biti uhićeni ako putuju u inozemstvo'. Najavio je i mogućnost novih seljačkih prosvjeda.

Zamjerio je državi i to što, kako je rekao, umanjuje seljacima poticaj za 16 posto u korist Poljoprivredne komore te im po hektaru isplaćuje 2050 kuna umjesto 2250 kuna. Istaknuo je kako je Poljoprivredna komora 'politička tvorevina' koja seljacima nije potrebna, a, dodao je, 'ako je potrebna državi, neka je ona i financira'.

Pokrovac je podupro najavljeni prosvjed branitelja u subotu u Zagrebu.

Na konferenciji za novinare bio je i predsjednik Ceha ribara pri Obrtničkoj komori u Vukovaru Denis Francuzević, koji je podupro stajališta Sindikata hrvatskih seljaka jer su, kako je objasnio, i oni ribare poduprli u nedavnom prosvjedu u Zagrebu.