SINČIĆ U OSIJEKU

'Ako treba, zašto ne bi Hrvatska i izašla iz Europske unije?'

17.12.2014 u 22:28

Bionic
Reading

Predsjednički kandidat Živog zida Ivan Vilibor Sinčić predstavio je u srijedu na konferenciji za novinare u Osijeku dio svojeg programa koji se odnosi na malo i srednje poduzetništvo, ocjenjujući kako je očita katastrofalna propast tih djelatnosti zbog lihvarskog ponašanja banaka

Kako je rekao, drugi kandidati i političari neće otvoreno reći da su banke otimači budućnosti i malih i srednjih poduzetnika i građana, od kojih mnogima 'nad glavom visi ovrha'. Također je rekao kako se dužničko ropstvo građana, posebno mladih koji su digli kredite u 'švicarcima', mora se prekinuti i zaustaviti.

Na novinarsko pitanje je li za promjenu izbornog zakona, predsjednički kandidat Sinčić odgovorio je kako u ovom trenutku nisu nužne promjene izbornog zakona jer bi se one, kako je dodao, 'ionako kršile i prilagođavale političkoj destruktivi'.

Na pitanje zašto se zauzima za revidiranje statusa Hrvatske u EU, odgovorio je kako je to nužno. Ustvrdio je kako je od Sanadera, Račana, Kosor i ostalih sve vezano za ulazak u Europsku uniju bilo tek odrađivanje posla po nečijim direktivama, a ne stvarnim interesima građana i budućnosti Republike Hrvatske, a uz to i bez potrebnog znanja.


'Ako treba, zašto ne bi Hrvatska i izašla iz Europske unije?' upitao je Sinčić. Žalosno je što je posljednjih nekoliko godina iz Hrvatske otišlo između 20 i 30 tisuća mladih osoba, rekao je najmlađi predsjednički kandidat, dodajući kako nema podatke koliko je među njima otišlo na razna usavršavanja, a koliko 'trbuhom za kruhom'.

'Kada bi i jedan mladi čovjek otišao zbog besperpektivosti u Hrvatskoj, to bi trebalo zabrinuti političku elitu, a zna se da ih na tisuće u posljednje vrijeme odlazi zbog muke i nezaposlenosti', istaknuo je.

Predsjednički kandidat Ivan Vilibor Sinčić održao je konferenciju za novinare i družio se s građanima na glavnome osječkom Trgu Ante Starčevća, ispred spomenika dr. Anti Starčeviću, što je bila njegova osobna želja.

Prilazili su mu građani iz Građanske udruge Živi zid, koja također djeluje u Osijeku, i iznosili svoje probleme u vezi s ovrhama, mogućim deložacijama i sl. Poručio im je da se 'bune i traže ostvarivanje svojih prava', ponajprije prava na rad, te zaustavljanje lihvarskih bankarskih kredita i poslovanja.