KRADLJIVCI U BIJEGU

Ako su ovo vaši predmeti, javite se policiji

26.10.2012 u 16:05

Bionic
Reading

Policija poziva sve građane koji su u razdoblju od rujna 2011. do kolovoza 2012. oštećeni kaznenim djelima krađa da se jave u Policijsku postaju Opatija radi preuzimanja svojih predmeta, kao i one koji na fotografijama prepoznaju neki od ukradenih predmeta, a dosad nisu prijavili kazneno djelo, da to učine u nadležnoj policijskoj postaji

Opatijski policijski službenici su u suradnji s Odjelom općeg kriminaliteta i drugim policijskim postajama Policijske uprave primorsko-goranske proveli opsežno kriminalističko istraživanje u cilju otkrivanja počinitelja većeg broja teških krađa u navedenom razdoblju i utvrdili počinitelje koji su u bijegu.

Radi se o 31-godišnjaku s područja Zagreba i 24-godišnjaku s područja Dvora. Oni su, utvrđeno je, provaljivali u obiteljske kuće i stanove te otuđivali novac, zlatninu i razne tehničke predmete. Počinili su ukupno deset teških krađa (pet na opatijskom području, četiri na području III. policijske postaje Rijeka i jednu na području I. policijske postaje Rijeka).

Materijalna šteta procjenjuje se na najmanje 50.000 kuna, a pronađen je tek dio ukradenih predmeta. Protiv počinitelja slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, a policija nastavlja s kriminalističkim istraživanjem kako bi pronašla odbjegle počinitelje i prikupila sve relevantne činjenice.