i dalje ne otkriva ime prijatelja

Kujundžić bio kod Plenkovića: Nismo pričali o ostavci, dotjerao sam imovinsku karticu

23.01.2020 u 11:42

Bionic
Reading

Ministar zdravstva Milan Kujundžić odradio je razgovor s premijerom Andrejem Plenkovićem oko problema s imovinskom karticom

Po izlasku iz Banskih dvora gdje je s premijerom Andrejem Plenkovićem razgovarao o problemima s imovinskom karticom, Kujundžić nije otkrivao previše.

'Rekao mi je da lijepo sve objasnim', kazao je novinarima Kujundžić po izlasku iz Banskih dvora.

Kaže kako nisu razgovarali o njegovoj ostavci.

Napomenuo je kako je 'dotjerao' imovinsku karticu te i dalje nije želio otkriti ime prijatelja iz studentskih dana koji mu je posudio dio novca kojim je sa suprugom kupio kuću.

'Dao sam objašnjenja u zadnja dva dana. Moja žena i ja prije deset godina kupili smo kuću u Markuševcu', kazao je ministar prije ulaska u Vladu. Dodaje da je od prijatelja posudio novac - 40 tisuća eura - i da je to prijavio.

Napominje kako kredit kojim je djelomično kupljena kuća nije dobio po povlaštenoj kamatnoj stopi te kako je pred Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa spreman sve reći.

'Mislim da je dobro da se javnost i mediji interesiraju za sve, to kako su i što i kojim novcem kupili političari', smatra.

Kaže kako su on i supruga zaradili oko pet milijuna kuna u proteklih deset godina. Dodao je da je razvidno da tu nema ničeg.

'Sve što bi se drugačije utvrdilo - ja ne da bih dao ostavku, nego bih umro od srama na mjestu. Sve što sam rekao lako je provjerljivo, a što se zlonamjerno interpretira, to je nešto drugo', rekao je ministar.

  • +7
Kuća koju je kupio Milan Kujundžić, Kontakova ulica, Zagreb Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

'Kad je kuća kupljena 2010., cijene su bile na dnu dna i upisana je na 100.000 eura, 2016., kada sam postao ministar, unio sam tu vrijednost, i sada cijene rastu, a ovi što spominju 300.000 eura - ako mi nađete takvog kupca', dodao je.