MESIĆ O PERKOVIĆU

'Ako se držimo zakona, onda se treba držati zakona'

24.08.2013 u 15:40

  • +7

Antifašisti

Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Bionic
Reading

Na zagrebačkom jezeru Bundek održani su šesti po 'Dani balkanske ljubavi'. Manifestacija se održava u organizaciji Lige antifašista jugoistočne Europe te udruženja i udruga s tih prostora, s ciljem uspostave i razvijanja međusobne suradnje

Manifestacija se održala pod pokroviteljstvom grada Zagreba, čiji je gradonačelnik Milan Bandić poručio. 'Kada me pitaju zašto antifašizam, to znači biti čovjek i slobodan prije svega. Ne treba puno govoriti o tome'', rekao je Bandić. 'Antifašizam je civilizacijski stav i doseg kojeg je svijet doživio kao doseg u borbi protiv nacifažizma'', poručio je bivši hrvatski predsjednik Stipe Mesić koji je došao podržati manifestaciju.

'Ali ima onih koji žele relativizirati fašističke zločine i gubitnike iz drugog svjetskog rata pretvoriti u pobjednike. To se nažalost događa i zato je važno da se evociraju ove uspomene', poručio je Mesić i osvrnuo se na CIA-ina izvješća u kojima se tvrdi da Tito nije bio hrvatskog porijekla.

'Notorna glupost, Tito je bio, Tito je živio, vodio revoluciju, svrstao nas na pobjedničku stranu poslije drugog svjetskog rata i to je činjenica. Sve ove priče su bespotrebne rasprave', rekao je Mesić.
A dok se još uvijek čeka odgovor Hrvatske Bruxellesu oko Europskog uhidbenog naloga i Perkovićevog zakona, cijeli slučaj komentirao je Mesić. 'Ako se držimo zakona, onda se treba držati zakona i ja sam za to da se prema svima primijeni zakon jednako. Ali isto tako, ako je nastupila zastara, da se primijeni i taj zakon', zaključio je Mesić.