SPORNI PROSTORNI PLAN

Ako proda zemljište, Karamarko postaje milijunaš

30.06.2009 u 21:37

Bionic
Reading

Nakon usvajanja Prostornog plana Grada Obrovca kojim je djedovina Tomislava Karamarka ušla u građevinsku zonu, ministar MUP-a mogao bi postati milijunaš kada bi se odlučio na prodaju

Cijena kvadratnog metra zemljišta obitelji Karamarko tik uz more i rijeku Zrmanju navodno je porasla za čak deset puta. Koliko točno Tomislav Karamarko nasljeđuje zemljišta odnosno svoje djedovine, nepoznato je i iz razloga što se u katastru posjed vodi na njegova oca ili djeda, no prema tvrdnjama s obrovačkog područja, riječ je o desetak, pa i više tisuća metara četvornih.

No vlasnici parcela koje su u blizini Karamarkovih ogorčeni na kreatore Prostornoga plana Grada Obrovca. Planom im, kako kažu, njihove atraktivne parcele uz more na predjelu između Meke Drage i ušća rijeke Zrmanje nisu u cijelosti ušle u građevinsku zonu ili su posve ostale izvan građevinske zone. A drugima su, kod Obrovca, u građevinsku zonu ušli deseci tisuća kvadrata, piše Večernji list.

'Nitko ovdje nema ništa protiv toga što su deseci tisuća kvadrata Karamarkovih ušli u građevinsku zonu. Otac ministra Tomislava Karamarka je podrijetlom iz Kruševa i to je njihova djedovina. No djedovina su i naše parcele, kao i parcela jednog Kruševljanina koja se naslanja na parcelu Karamarkovih, a koja nije ušla u građevinsku zonu i koji je to doznao tek nakon što je Plan usvojen', kazao je Mate Matić iz Kruševa.

'Da su jasni kriteriji kako je nekom zemljište ušlo u građevinsku zonu, a kako drugom ne, nitko ne bi ništa ni prigovarao. Tada sigurno ne bi bilo ni dojma da bi i nekima od nas zemljište ušlo u građevinsku zonu da smo ministri', rekao je mještanin Kruševa.

Ministar Tomislav Karamarko nam je za nedavnog posjeta Obrovcu opovrgnuo da je utjecao na kreatore Prostornoga plana i uputio nas je da se obratimo za kriterije izrađivačima plana. Gradonačelnik Obrovca Ante Župan o kriterijima pak nije rekao puno.

'Koje je zemljište ušlo u građevinsku zonu sada ne znam, ali se radilo po logici i proceduri Gradskog vijeća Obrovca. I nikome zemljište nije namjerno postavljano niti tendenciozno izostavljano iz Plana. Tvrdnje da smo pogodovali Karamarku su insinuacije zlonamjernih građana. Ne znam uopće ni je li koja od tamošnjih parcela u vlasništvu ministra Tomislava Karamarka', kaže Ante Župan.