GRAĐANSKA AKCIJA NOVOJ VLASTI

'Ako ne krenete u akciju nakon 100 dana naganjat ćemo vas kao i HDZ!'

14.12.2011 u 16:19

Bionic
Reading

'HDZ i SDP nisu isti, ali ćemo i SDP naganjati ako ne krene u duboke društvene rezove nakon stotinjak dana i ići protiv njih i rušiti ih jednakom žestinom kao i HDZ-a', napisali su danas na svojoj stranici na Facebooku aktivisti Građanske akcije poznati po oštrim kritikama HDZ-a koji otvoreno nazivaju zločinačkom organizacijom

Iz Građanske akcije su naglasili da nemaju političke aspiracije te ne nude rješenja, ali dobro znaju što ne valja i na to ukazuju. Aktivisti ove nevladine organizacije već su 5. prosinca, dan nakon izbora, s transparentom došli pred središnjicu SDP-a te poručili da će 'budno paziti kako će se buduća vlast ponašati'.

'Nova vlast dobila je gotovo plebiscitarnu podršku na izborima da uvede stvarne i duboke društvene rezove, izvede ovu zemlju iz prošlosti i uvede u budućnost. Budućnost u kojoj se živi od svoga rada, u budućnost gdje se policija bavi istraživanjem pravih kriminalaca, budućnost u kojoj Hrvatska prednjači u borbi protiv korupcije u regiji, ali i u budućnost gdje političari rade za dobrobit svojih građana. Obećajemo budućoj vlasti da ćemo ih budno gledati i da ne prihvaćamo ništa manje od stvarnih promjena i poručujemo im sljedeće - ako smo imali snage boriti se mjesecima protiv zločinačke organizacije, budite uvjereni da ćemo vam 'izvaditi mast na slamčicu' svojim djelovanjem ako sve ostane na praznim obećanjima', poručili su preko Facebooka iz Građanske akcije.

Pobjedničkoj su koaliciji danas dali rok od stotinu dana da krene u konkretan 'popravak' države, no iz komentara građana vidljivo je nestrpljenje te želja da se s terapijom i izlječenjem 'oboljele' zemlje krene što prije. U jednom od komentara pak stoji 'Ispod 100 dana čekanja je luksuz koji si nitko ne može priuštiti'.

Podrška građana pobjedničkoj Koaliciji u borbi za bolju Hrvatsku je neupitna, no dio njih smatra da je Radimir Čačić 'ogromna mrlja' Kukuriku koalicije. Čačiću zamjeraju bahatost, ali i pogreške iz prošlosti zbog kojih ga, kako se navodi u jednom komentaru, treba staviti 'pod povećalo'.