NERVOZNI POŠTARI

'Ako ne dobijemo ljetnu obuću, idemo na ulice'

  • Autor: tportal.hr/VLM
  • Zadnja izmjena 29.08.2011 13:53
  • Objavljeno 29.08.2011 u 12:22
PXL_110829_616

PXL_110829_616

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovačić

Mirnim prosvjedom koji je danas održan u središtu Rijeke, u organizaciji Republičkog sindikata radnika Hrvatske, okupljeni su poštari željeli ukazati na svu nelogičnost i nepravilnost provođenja javne nabave. Kako su poručili s prosvjeda, već su pala tri natječaja za nabavu službene ljetne obuće

Postupak je, poručili su poštari, započeo 3. veljače 2010. i još traje. Na putu je i četvrti, pa se prosvjednici pitaju do kada tako.

Traže izmjenu Zakona o javnoj nabavi tako da se iz njega izuzme način nabave službene i zaštitne odjeće i obuće te da oni koji neosnovano ulažu žalbe i odugovlače postupak unedogled, nadoknade sve troškove proizašle njihovom neosnovanom tužbom. Prosvjednici su u Rijeci poručili da je ovo tek početak njihovih aktivnosti, jer ako im se obuća ne isporuči do 15. listopada ove godine, pokrenut će prosvjede širih razmjera na razini cijele Hrvatske. Drže da je sve što je u Zakonu o javnoj nabavi napisano lijepo zamišljeno samo na papiru.

Prema njihovim saznanjima, Zakon o javnoj nabavi u nekim je svojim člancima u izravnoj koliziji s pojedinim pravilnicima koji su sastavni dio paketa zakonodavstva o javnoj nabavi. Zbog toga dolazi do mogućnosti podnošenja žalbi Državnoj komisiji za kontrolu postupka javne nabave, jedinom tijelu kome se podnose žalbe, a svaka žalba zaustavlja postupak barem tri mjeseca. Glavna povjerenica RSRH za Istarsku i Primorsko-goransku županiju Ingrid Sušanj kazala je kako je u petak stigao dopis u kojem stoji da će radnicima biti dostavljena obuća, ali vjeruje da je zapravo riječ tek o pritisku na prosvjednike.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi