IRAN PORUČIO IZRAELU I SAD-U

'Ako nas napadnete, odgovorit ćemo vam na napad'

21.09.2012 u 18:26

Bionic
Reading

Iranci su ponovno upozorili Izraelce i njihove američke saveznike da bi u slučaju potencijalnog napada na njihovu zemlje odmah odgovorili

'Ne osjećamo se ugroženima zbog apsurdnih izjava koje daju izraelski čelnici', rekao je zapovjednik iranskih vojnih snaga, general Hasan Firuzabadi u povodu vojne parade čija je svrha obilježiti početak rata s Irakom. No dodao je kako bi Teheran na bilo kakav potencijalni napad spremno odgovorio i ne bi ga se moglo zaustaviti. Aludirao je na prošlotjedne prijetnje izraelskih dužnosnika o napadu na iranska nuklearna postrojenja.

Predsjednik Mahmud Ahmadinedžad, koji je prisustvovao paradi je, u govoru emitiranom u programu državne televizije, izjavio kako je njegova zemlja tijekom rata s Iračanima dokazala da se može oduprijeti i obraniti svoja prava ugrožena zbog pritiska zapadnih sila.

Velike svjetske sile i Izraelci sumnjaju da Iranci žele izraditi nuklearno oružje, skrivajući se iza navodnog civilnog nuklearnog programa, što Teheran kategorički negira. UN, Washington i EU su protiv Irana usvojili niz sankcija, nastojeći tu zemlju uvjeriti da odustane od razvoja nuklearnog programa.