LADISLAV ILČIĆ

'Ako je Crnoja izbjegavao porez, to je kazneno djelo'

27.01.2016 u 09:56

Bionic
Reading

Saborski zastupnik HRAST-a i predsjednik te stranke Ladislav Ilčić odbio je tijekom gostovanja u emisiji Veto na Jabuci TV komentirati aferu ministra Mije Crnoje i odgovoriti treba li on, zbog lažnog prijavljivanja prebivališta dati ostavku

'Ne bi vam znao odgovoriti. Ne znam što je posrijedi, i što je točno. Teško mi je osuđivati, treba se ispitati o čemu se radi. Sjest ćemo za stol i provjeriti. Ako je radio nešto da izbjegne plaćanje poreza, to je kazneno djelo, ne može se time podičiti', rekao je Ilčić i priznao kako ovakva afera nanosi štetu novoj Vladi i unosi nepovjerenje.

No, iza toga vidi prste sadašnje oporbe.

'Očekivao sam da će oni koji su izgubili vlast i njima srodne udruge i mediji dići veliku hajku. Treba se vidjeti je li to opravdano', rekao je Ilčić.

Ako je član Domoljubne koalicije, Ilčić o krađi glasova i mandata ne zna ništa.

'Ja nemam indicije da nam je išta pokradeno. Ne znam za te indicije, ako ih oni imaju, svakoga bi to žuljalo', rekao je Ilčić koji na pitanje nije li čudno da se to tek sada poteže kao pitanje, a ne odmah nakon izbora rekao kako je to pohvalan potez Tomislava Karamarka.

'Cijenim što nisu u HDZ-u odmah nakon izbora stvarali pritisak s tim tijekom pregovora. Rokovi za žalbu su prošli tako da od toga neće biti ništa, ali neka se razjasne sumnje', istaknu je Ilčić.

Rekao je da je iznimno zadovoljan sastavom Vlade, ali ne i ustrojstvom Vlade.

'Zadovoljan sam izborom ljudi. Imali smo predstavljanje kandidata dan ranije i bilo je šire i opuštenije. Dopali su mi se. Ali ustrojstvom Vlade nisam zadovoljan i time što nismo smanjili broj ministarstava i osnovali novo. To je bila odluka Mosta koji se očito želi malo uhodati prije tih poteza', mišljenja je Ilčić.

Nada se kako će krajem lipnja Hrvatska dobiti novo ministarstvo, demografskog razvoja i useljeništva, a da će on biti ministar u tom resoru.

'Nadam se da će do toga doći. To ministarstvo je važno i mislim da je svima jasno da bez tog demografskog razvoja nema gospodarskog rasta. Ja vjerojatno jesam jedan od kandidata, imam ambiciju primiti se tog posla i mislim da bi bio dobar ministar tog resora sa svojim timom', smatra Ilčić.

Ilčić je potvrdio kako će jedan od prvih poteza biti donošenja zakona za novčanu pomoć za svako novorođenče od 1000 eura kao što su obećavali u kampanji, ali nije znao odgovoriti točno kada će to biti. Priznao je kako za to obećanje ne zna koja je bila ekonomska računica kada se formirao iznos, ali i naglasio kako Karamarko nikad nije izričito najavio da će to biti baš 1000 eura.

'Rekao je da će biti predložen taj iznos, to je bila definicija. To nije bio populizam, već je to bilo nešto što ljudi mogu jasno prepoznati u kampanji kao težnju demografske obnove', zaključio je Ilčić.