BORIS JOKIĆ

'Ako ima iole pameti u ovoj zemlji, reforma školstva ide dalje'

17.03.2016 u 18:34

Bionic
Reading

Boris Jokić, Voditelj Kurikularne reforme, gostujući u Dnevniku N1 televizije naglasio je da su za reformu izrađena 52 detaljna dokumenta, da je to bio posao Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, i da gimnazijalci 20 godina uče po programima iz 1993. godine

'Više od 400 ljudi je na vrijeme i u roku napravilo 52 dokumenta, ništa ne kasni. Je li ovo država? Ako jest, valjda postoji kontinuitet procesa, gdje vlade podržavaju ovu cijelu priču. Valjda je Ministarstvo to koje donosi odluke, a ne pojedinac koji bi mogao utjecati ili biti odgovaran hoće li to ući u škole ili ne u ovoj godini?', kazao je Jokić za N1.

Izrazio je nadu da će se naći volje da reforma krene.

'I ako ne bude tako, to nije propast svijeta, ali moraju postojati jasna politička podrška, ali i operativna podrška u ovom procesu, da se svi dionici u njemu posvete tome. To je važna reforma o kojoj puno toga ovisi. Sama ideja o tome da se nešto možda pomakne nije nužno loša, ali mora postojati plan i zajedničko razumijevanje cijele problematike.

Prvi puta se zajednički promoviralo stručnost projekta, sa svima se raspravljalo je li to dobro, i onda tek ide javna rasprava. Međutim, ako nema političke podrške, i u javnosti se postavlja pitanje ima li podrške za to', mišljenja je Jokić.

Smatra da nije problem novac, niti drugi resursi već želja za promjenom.

'Ako ima iole pameti u ovoj zemlji, dajte da kao društvo nađemo jednu stvar u kojoj smo zajedno, i neka to budu odgoj i obrazovanje', apelirao je Jokić.
Podsjećamo, Ministarstvo obrazovanja poslalo je u četvrtak priopćenje vezano za interpretaciju izjave ministra Predraga Šustara o odgodi reforme školstva. Navode da treba ostaviti otvorenom mogućnost pomicanja eksperimentalne primjene najdalje na školsku godinu 2017./2018.