branko bačić

'Ako bi do ultimatuma HNS-a došlo, ja bih isti čas bio sklon prekidu koalicije'

22.08.2019 u 09:40

Bionic
Reading

Predsjednik kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić komentirao je aktualne događaje, a među njima i odnos HDZ-a s koalicijskim partnerom HNS-om

Bačić je u emisiji Novi dan N1 televizije komentirao ultimativni zahtjev HNS-a da se u školstvu povećaju plaće te je rekao kako se ne može funkcionirati na ultimatumima, nego da mora postojati razgovor i dogovor kako bi stvari riješile. Poručio je i ministrici obrazovanja Blaženki Divjak iz kvote HNS-a, ali i HDZ-ovom ministru zdravstva Milanu Kujundžiću da moraju voditi računa o državnom proračunu i novcu koji je planiran u njemu.

Naglasio je kako bivši ministar uprave Lovro Kuščević nije otišao iz Vlade zbog ultimatuma HNS-a te da HDZ to ne bi ni prihvatio da su to doživjeli kao ultimatum.

'To nije bio rezultat ultimatuma HNS-a, nego rezultat razgovora premijera Plenkovića i Kuščevića. Ako bi do ultimatuma došlo, ja bih isti čas bio sklon prekidu koalicije. Zgražavam se uopće time da bi mi netko u političkom životu, zbog toga što obnašam vlast, mogao postaviti ultimatum', rekao je Bačić.

Osudio je činjenicu da Kuščević u kući koju iznajmljuje drži fotografiju Ante Pavelića.

  • +10
Branko Bačić Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

'Teško mi je povjerovati da fotografija Ante Pavelića visi u bilo kojoj kući, a pogotovo u kući bivšeg ministra. Za mene je to neprihvatljivo, ne mogu vjerovati u to', rekao je Bačić.