EFIKASNA DRŽAVA

Agencija za JPP obradila 2 projekta u 500 dana

21.05.2010 u 21:18

Bionic
Reading

Još jedna od brojnih državnih agencija za koje nitko točno ne zna što su dosad napravile, ali zato mjesečno troši gotovo pola milijuna proračunskog novca, jest Agencija za javno-privatno partnerstvo

Osnovana je radi davanja ocjena i odobravanja projekata koje po modelu javno-privatnog partnerstva predlože javni naručitelji.

Na prostoru od oko 500 četvornih metara u Ulici Andrije Hebranga 34 radi 14 zaposlenika. Na pitanje koliko su projekata prekontrolirali, odnosno ocijenili od početka rada Agencije 1. siječnja 2009., (do danas je to 507 dana)privremeni ravnatelj Kamilo Vrana nije dao konkretan odgovor, ali tvrdi da projekata i nema baš mnogo. Priznao je, međutim, da je rad Agencije kojoj je na čelu prilično samozatajan i netransparentan.

U službenom dopisu, koji je Jutarnji list primio ubrzo nakon razgovora s ravnateljem, piše da su zaprimili dva prijedloga projekta JPP-a te su navedeni prijedlozi projekata upućeni nadležnim ministarstvima radi ishođenja potrebnih mišljenja i suglasnosti, odnosno na daljnju dopunu.

Napominjemo također da se još najmanje dva prijedloga nalaze u završnoj fazi pripreme te se očekuje da će ubrzo biti dostavljeni Agenciji na odobrenje. Dakle, iz tog je dopisa jasno da su za 507 dana obradili samo dva projekta!

Međutim, ono što posebno impresionira su plaće. Vrana je potvrdio da prima 30.000 kuna bruto mjesečne plaće.

Premijerka Jadranka Kosor izjavila je da plaća ravnatelja Agencije definitivno nije primjerena ovim kriznim vremenima te da će se provjeriti rad svake agencije.

- Na sjednici smo donijeli zaključak da se u roku od 45 dana napravi novi ustroj svih ministarstava, agencija i drugih državnih tijela. U skladu s tim ispitat će se i racionalizirati rad svih agencija, pa tako i ove - poručila je premijerka Kosor preko glasnogovornice Martine Banić.