ČIJE SU LOVORIKE

Aferu Podravka prvi otkrio Business.hr, a ne Večernji

podravka

podravka

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Novinara Večernjeg lista Hrvoja Šlabeka nagradio je Hrvatski helsinški odbor nagradom za promicanje i zaštitu ljudskih prava u medijima koju je neosporno zaslužio pišući o aferama koje su protresle Podravku, ali ne stoji tvrdnja Večernjeg lista da je Šlabek i otkrio aferu, smatraju u Business.hr-u

Naime, Business.hr je aferu, koja je kasnije doživjela epilog u višestrukim optužnicama Uskoka, prvi istražio i otkrio javnosti, i to u tekstovima s početka 2007. godine, gotovo godinu dana prije prvog teksta o aferi u Večernjem listu.

Ne ulazimo u to je li Šlabek znao ili nije za pisanje Business.hr-a, ali upozoravamo na to da je Business.hr i na vlastitu štetu kroz gubitak pretplate i oglašavanja u tom periodu, i unatoč brojnim pritiscima na novinare i uredništvo, objavio cijelu priču i identificirao sve ključne aktere, od tadašnje uprave Podravke do Damira Polančeca i Fima grupe i Vaba banke napominju u ovome mediju.
Tvrdnje Večernjeg lista povodom zaslužene nagrade Šlabeku da je upravo Večernji list otkrio aferu i prvi pokazao novinarsku hrabrost u tom slučaju jednostavno nisu točne jer je upravo Business.hr otkrio tu aferu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!