NASTAVLJENO SUĐENJE

Afera Agram: Ni Bandić ni Pripuz se ne osjećaju krivima

22.01.2020 u 10:28

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić stigao je jutros u sudnicu Županijskog suda u Zagrebu zbog optužnice koju je USKOK doradio, a odnosi se na zloporabu položaja sa zbrinjavanjem gradskog otpada. Bandić se na današnjem suđenju za aferu Agram očitovao o optužnici. 'Razumio sam u potpunosti tezu optužnice, ne smatram se krivim', rekao je Milan Bandić na ročištu

Na optuženičkoj klupi s Bandićem je, zbog sumnji u zlouporabe sa zbrinjavanjem gradskog otpada, i Petar Pripuz. Ni on se ne osjeća krivim, javlja N1.

Jutros, prilikom dolaska na Sud Bandića su pred zgradom Suda dočekali prosvjednici.Okupljeni prosvjednici vikali su Bandiću prilikom ulaska u zgradu Suda: "Kriv je, kriv je".

"Nije ovo nikakvo suđenje, to je samo performas političke elite. Došli smo da se počnemo boriti protiv divljaštva koje je zarobilo Hrvatsku. Milan Bandić izvrsno vodi Grad, za sebe i svoju klijentelu i kumove", kazao je za N1 jedan prosvjednik.

  • +9
Prosvjednici s transparentima protiv Milana Bandića ispred Županijskoga suda u Zagrebu Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski / CROPIX

Optužnicu protiv zagrebačkog gradonačelnika i njegovih suradnika i poslovnih partnera gradskih tvrtki Uskok je sudu predao još sredinom prosinca 2015. Sedam točaka optužnice sud je potvrdio u ožujku 2018., a tri su točke tužiteljstvu vraćene na doradu.

  • +5
Suđenje Milanu Bandiću zbog zloupotrebe položaja i ovlasti Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Krajem ožujka Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda obustavilo je postupak protiv Bandića u dijelu optužnice koja ga je teretila za štetu državnom proračunu zbog neplaćanja poreza na donacije primljene nakon predsjedničkih izbora 2010.

Krajem listopada sud je potvrdio dio optužnice protiv Bandića i vlasnika CIOS-a Petra Pripuza koja se odnosi na zbrinjavanje otpada, a danas se zagrebački gradonačelnik o tome mora očitovati.