DARINKO KOSOR

Adlešič tražila da joj pomognem oko Pantovčaka

20.07.2010 u 08:39

Bionic
Reading

Prepucavanja bivših i preostalih HSLS-ovaca se nastavljaju – u razgovoru za Večernji list predsjednik stranke Darinko Kosor kaže da je Đurđa Adlešič tražila od njega da se kod predsjednika Ive Josipovića zauzme da ona dobije mjesto savjetnice u Uredu predsjednika

'Najveći je apsurd da je Đurđa Adlešič konstantno posljednjih mjeseci govorila da želi izaći iz Vlade, a na kraju je njezin jedini uvjet bio da to bude u rujnu ili listopadu, a ne u srpnju. Znači, nikada nije bila protiv izlaska iz koalicije, samo je tražila odgodu. Očito joj je to vrijeme bilo potrebno za dogovor o prelasku na novu funkciju', kaže Kosor.

Predsjednik HSLS-a odgovorio je i na optužbe HDZ-a da su liberali vladajuću koaliciju napustili iz kukavičluka, ustvrdivši da je Vlada pokazala kukavičluk time što je odgodila rebalans da ne bi morala rezati određena prava korisnicima proračuna.

Kosor tvrdi da je s predsjednicom Vlade Jadrankom Kosor uoči izlaska iz koalicije pokušao komunicirati i SMS-om i usmeno, no odgovor nikad nije dobio.