VRH SDP-a IZBACIO KOLARIĆ

64 za, 11 protiv, a 28 dobilo virozu

21.12.2013 u 16:50

Bionic
Reading

Iz izvora bliskih SDP-u saznali smo da se glasački odbor ovoga puta podijelio, što dosad nije bio slučaj. Ovakve odluke se u SDP-u inače donose jednoglasno, no u slučaju izbacivanja Aleksandre Kolarić iz stranke, 64 članova bilo je za, 11 protiv, a 28 ih se u posljednji tren razboljelo te izostalo sa skupštine

Prema zahtjevu iz Zagreba tražilo se da glasanje bude tajno, a za takvu odluku glasalo je 30-ak članova, što je, tvrdi naš izvor, popriličan broj kad se u obzir uzme to da ih je prilikom javnog glasovanja čak 11 bilo protiv. Davor Bernardić održao je govor u kojem je tražio slobodu govora i slobodu političkog djelovanja te javnog iznošenja stavova za svakog člana stranke, no na to ga je, doznajemo, Zoran Milanović napao i prozvao na osobnoj razini.
Kontaktirali smo i Aleksandru Kolarić koja kaže da joj je žao što je sve ovako završilo te da je ovakav nedemokratski proces očiti pokazatelj da će se SDP morati mijenjati.

'Vrijeme će pokazati je li ovo na štetu reputacije SDP-a i sigurna sam da će većina ljudi koji su glasali za, za dvije godine žaliti zato što su to učinili', rekla je Kolarić.

Također nam je rekla da ovo nije kraj. Planira se učlaniti u Forum žena SDP-a, koji okuplja stranačke i nestranačke građanke, te za godinu dana ponovno zatražiti učlanjenje u SDP, što joj statut stranke i omogućava. Vjeruje da će dotad razum ipak pobijediti.