IZABRAN MLAD I ZGODAN NAČELNIK

26-godišnjak pomeo HSS i HDZ u Pirovcu

04.06.2013 u 18:25

  • +23

Lokalni izbori 2013.

Izvor: Pixsell / Autor: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Bionic
Reading

Pobjednik lokalnih izbora u Pirovcu Ivan Gulam, uz novopečenog laburističkog načelnika Velikog Trgovišća Roberta Grebličkog, spada u najmlađe općinske načelnike u Hrvatskoj. Jutros ga je u Šibeniku predstavio predsjednik županijskog HNS-a Petar Baranović, čija je stranka među prvima podržala mladi Gulamov tim koji je smijenio godinama nedodirljivog Antu Šparicu (HSS)

'Kao nestranački kandidati, suprotstavili smo se dugogodišnjim vladarima, Šparici i HSS-u, kojima se pridružio i HDZ, ali ni zajedno nas nisu uspjeli pobijediti. Pirovčani su željeli promjene. Dugo su bili zadnja rupa u županiji, bez ijednog kapitalnog projekta u zadnjih 20 godina, a sad je tome došao kraj', rekao je 26-godišnji novi načelnik Pirovca s kojim je na predstavljanju u hotelu Jadran bio i zamjenik Ante Čubrić, navodi ŠibenikIn

Petar Baranović koji, neovisno o porazu u Šibeniku, ima razloga za zadovoljstvo jer je njegov HNS dobro prošao na lokalnim izborima, a ponegdje, kao u Pirovcu, po prvi put ikad dobio priliku upravljati općinom, čestitao je HDZ-u na neupitnoj pobjedi u Šibeniku.


'Za nas u HNS-u Šibenik je iznad i ispred politike i zato se nadam da će HDZ voditi grad odgovorno, provesti projekte koji ih čekaju i u naredne četiri godine započeti vlastite. Znamo se ponašati kad smo na poziciji, ali još se bolje ponašamo kad smo opozicija. Bit ćemo korektna, ali agilna opozicija', kazao je dojučerašnji dogradonačelnik Šibenika koji vjeruje da će HDZ nastaviti s praksom smjenjivanja i postaviti svoje stranačke ljude na sve pozicije u Šibeniku.

Napominje kako su iz HDZ-a u kampanji govorili da nisu napravili ništa osim 200 metara nogostupa, a sad gradonačelnik Burić kaže da će nastaviti sve njihove projekte, što je u suprotnosti s njihovom kampanjom.

'Ne bih volio da dizalice koje su svugdje po gradu nestanu', istaknuo je Petar Baranović koji nastavlja svoj zastupnički mandat u Saboru i najavljuje češće presice na kojima će iz opozicije korigirati novu šibensku vlast