VICAN ODGOVARA NA PROZIVKU

'Ravnatelj Matijašić upamtio je samo ono što nisam izgovorila'

13.03.2017 u 14:55

Bionic
Reading

Dokad će škole u Hrvatskoj izgledati kao da je u njima vrijeme stalo, zapitao je između ostalog ravnatelj Igor Matijašić ministra znanosti i obrazovanja Pavu Barišića u otvorenom pismu koje je podijelio na svojem Facebooku, a u kojem se dotaknuo i predsjednice stručnog povjerenstva Dijane Vican, kazavši da je ona, kao i mnogi drugi generali nakon bitke, samo kudila ono što je napravila ekspertna radna skupina na čelu s Borisom Jokićem. Na njegovo pismo reagirala je Vican

Vican ističe da njezino predavanje na seminaru ravnatelja u Opatiji, a na što se referira Matijašević u svojem pismu, nije imalo nikakve veze s cjelovitom kurikularnom reformom te da nije kudila ničiji rad, pa tako ni onaj skupine koja je radila na reformi, o čemu, kaže, može svjedočiti 500 ravnatelja.

'U svom sam izlaganju govorila o profesionalizaciji ravnateljske djelatnosti, o tome što se radilo, što se radi i što još treba učiniti da bi se promijenio njihov profesionalni status. Prikazala sam i dokumentirala istraživačke rezultate, spoznaje, analize i razmatranja koje bi ravnatelji osnovnih škola trebali znati, a koje odgovaraju reformskim promjenama i koje bi doprinijele cjelovitoj kurikularnoj reformi i drugim kvalitetnim promjenama u našem sustavu', navodi Vican.

No smatra da sve to Matijaševića nije zanimalo i da je čuo ono što nije izrečeno, a ne razumije ni zašto je te s kakvim namjerama i kojim ciljem njezino predavanje okarakterizirao kao kritiku Jokića, poručujući da na to pitanje Matijašević treba odgovoriti cjelokupnoj javnosti.