MALOLJETNICI ZA VOLANOM

16-godišnjak poginuo pri slijetanju automobila

27.09.2009 u 11:27

Bionic
Reading

U moćnom Audiju A6 u subotu navečer u teškoj je prometnoj nesreći na Vrhovcu život izgubio 16-godišnji Filip Č. s kojim su u autu bila još trojica prijatelja

Naime, četiri su prijatelja, svi u dobi od 16 godina, sjela u Audi A6 2.7 QT i krenula u izlazak, a završili su u šikari padine duboke 20 metara kod Vidovčice. Filip Č. na mjestu je ostao mrtav, vozač i suvozač su teško ozlijeđeni, dok je četvrti maloljetnik prošao samo s lakšim ozljedama.

Sve je počelo prije nekoliko dana kada je, ni kriv ni dužan, Dejan P. (34) iz Rijeke u jedan autoservis na Vrhovcu dovezao svoj Audi A6 na popravak. Automobil je stajao u garaži u kojoj ga je primijetio sin vlasnika tog autoservisa. Ukrao je ključeve automobila i kriomice ga odvezao pa krenuo po trojicu prijatelja da se pohvali automobilom. Vozačku, naravno, nije imao.

Otac, navodno, nije znao što je sin napravio. Oko 20.40 sati četvorka je vozila nizbrdo Vrhovcem, a onda se dogodila teška nesreća. Na raskrižju ulica Vrhovec i Vidovčica neiskusni je 16-godišnjak izgubio nadzor nad jakim automobilom i u preglednom desnom zavoju produžio ravno.

Prešao je u suprotni trak, što je pokušao ispraviti, međutim automobil se zanio, pa je prednjim lijevim kotačem udario u rubni kamen. Auto se počeo okretati na cesti i sletio je u šikaru, gdje je prvo udario u grmlje pa u drvo. Pritom je nesretni Filip Č, koji je sjedio iza suvozača, izletio kroz prozorsko staklo desnih vrata i na mjestu poginuo.

Vozač i suvozač također su teško ozlijeđeni, a vozilom Hitne pomoći odmah su prebačeni u KB Sestara milosrdnica. Maloljetnik iza vozača samo je lakše ozlijeđen. U policiji jučer nisu objasnili je li Audi koji je maloljetni sin vlasnika servisa ukrao već bio popravljen ili je u vožnju krenuo s neispravnim automobilom. U svakom slučaju, vozio je prebrzo, što je u konačnici izazvalo tešku tragediju, piše Jutarnji.hr.