PREKRŠAJNA PRIJAVA MAMI

10-godišnjak pretrčavao cestu pa podletio pod auto

14.10.2011 u 14:06

Bionic
Reading

Desetogodišnji Puljanin ozlijeđen je u jučerašnjoj prometnoj nesreći, koja se dogodila oko 13.40 sati u Rakovčevoj ulici. Naime, nakon što je izašao iz majčinog auta, mališan je naumio sam prijeći cestu, no pri pretrčavanju nije obratio pozornost na automobil koji mu se približavao

Kako je izvijestila policija, nesreća se dogodila kada je dječakova majka, 32-godišnja Puljanka, zaustavila Citroen C5 na desnoj prometnoj traci Rakovčeve ulice, kako bi 10-godišnjak izašao iz automobila. No, nakon što je izašao iz Citroena, dječak se našao bez roditeljskog nadzora na nogostupu te je u jednom trenutku započeo pretrčavati kolnik, izvan obilježenog pješačkog prijelaza. U tom je trenutku Rakovčevom ulicom naišao Fiat Punto, kojim je upravljala 30-godišnja Puljanka. Unatoč kočenju, žena nije uspjela zaustaviti automobila pa je uslijed udarca 10-godišnjak odbačen na kolnik, no srećom, samo je lakše ozlijeđen.

'Iako je dječak počinio prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, obzirom da nije navršio 14 godina, za prekršaj ne odgovara on, već njegova majka jer je prekršaj u izravnoj vezi s propuštenim nadzorom roditelja', rečeno je u PU istarskoj.