OBJAVLJEN POZIV

Znanstveni startupovi, javite se do 15. siječnja Nuqleusu s idejom ili projektom

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 07.12.2022 11:47
  • Objavljeno 07.12.2022 u 11:47
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Gombert, Sigrid / Sciencephoto / Profimedia

U Nuqleusu žele povezivanjem industrije, znanstveno-istraživačkih institucija i startup ekosustava pomoći razvoju deep-tech startupa – od ideje do izlaska na tržište

U sklopu Inovacijskog centra Nikola Tesla (ICENT) pokrenut je prvi hrvatski deep-tech venture builder Nuqleus.

Nastao je iz startup inkubatora SPOCK zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER), kroz koji je dosad prošlo šest generacija studentskih i znanstvenih startupa.

U zadnje dvije generacije SPOCK-a 30 posto startupa je osnovalo tvrtku i zajedno prikupilo više od sto tisuća eura za nastavak razvoja poslovanja.

U Nuqleusu žele povezivanjem industrije, znanstveno-istraživačkih institucija i startup ekosustava pomoći razvoju deep-tech startupa – od ideje do izlaska na tržište. Cilj im je pružiti potporu u komercijalizaciji rezultata znanstvenih istraživanja kroz osnivanje startupova.

Otvorene su prijave za novu generaciju Nuqleusa. Zainteresirani startupovi mogu se javiti do 15. siječnja 2023. godine.

Nuqleusovi industrijski partneri AVL-AST, GDi, Infobip, InfoDom, Končar Digital i Rimac Technology zadali su izazove čijem se rješavanju prijavitelji mogu posvetiti kroz program.

Uz FER kao organizatora programa, znanstveni partneri Nuqleusa su Prirodoslovno-matematički fakultet, Fakultet organizacije i informatike te Fakultet strojarstva i brodogradnje.

  • +4
  • +1

Crna rupa

Izvor: Profimedia / Autor: JULIAN BAUM / Sciencephoto / Profimedia

U programu je moguće sudjelovati predajom vlastitog projekta ili kao stručnjak/mentorica koji će svojim znanjem i iskustvom pomoći u razvoju projekata.

Rad Nuqleusa prati investicijski odbor, u kojem su Božidar Pavlović (AYMO Ventures), Luka Abrus (FIVE), Damir Sabol (Photomath), Alan Sumina (Nanobit), Izabel Jelenić (Infobip) i Jakob Gajšek (Ljubljanski univerzitetni inkubator).

Također, u rad je uključen i znanstveni odbor u kojem su profesori s FER-a Sven Lončarić, Dubravko Babić, Ivan Petrović, Mislav Grgić i Mario Kovač.

Više: Nuqleus

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!