UGLEDAO SVJETLO DANA

Znamo kako će izgledati Galaxy Note 8!

02.08.2017 u 08:36

Bionic
Reading

Evan Blass, poznati autor i izvor brojnih insajderskih informacija iz mobilnog svijeta pružio nam je prvi konkretan pogled na nadolazeću phablet perjanicu iz Samsunga. Galaxy Note 8 je izgledom ono i što se očekivalo, a južnokorejski div ima bogate planove za uređaj

Dizajn

Kako se i očekivalo iz ranijih porcija glasina, Galaxy Note 8 mnogo toga posuđuje od ovogodišnjih Samsungovih perjanica Galaxy S8 i S8+. Cijeli uređaj iz fotografija za medije u skladu je s relativno rano prikazanim shemama, a od modela S8 i S8+ pored dimenzija razlikuje se i blago redizajniranim okvirom, uz manje zakrivljenosti. 

Cijena

Evan Blass je u svježoj porciji informacija donio tek pogled na uređaj, no informacije o cijeni su stare preko mjesec dana i ne moraju se pokazati točnima. Galaxy Note 8 svjetlo dana bi službeno trebao ugledati u kolovozu, a cijena uređaja bi trebala iznositi gotovo tisuću eura. 

Tehnikalije

Dijagonale 6,3", Galaxy Note 8 donosi tek nešto veći S-AMOLED zaslon od izdanja Galaxy S8+, uz isti omjer stranica (18.5:9). Samsung će uređaj od S linije razlikovati i nešto drugačijim iznutricama. Iako će se u Noteu 8 tako naći isti čipovi (Exynos 8895 ili Snapdragon 835), Note 8 bit će opremljen s nešto više radne memorije (6GB), a tu je naravno i S Pen olovka za upravljanje sadržajem. 

Note 8 stići će i s dvostrukim sustavom kamerica straga, uz dva 12-megapikselna senzora i neovisnu optičku stabilizaciju. Jedna od leća omogućit će i trostruki optički zoom. Nažalost, odmah pored kamerica, južnokorejski div se opet odlučio smjestiti i čitač otiska prstiju.